Už som veruže dávno nezverejnila nový recept.. a už ma to začínalo hnevať.
Niežeby som nemala podnety. Napr. taká skupina nadšencov pečúcich bábovky. Decembrová téma bola vybraná Liv for cake a dá sa preložiť ako niečo v zmysle "dobrý alebo zlý" - veľmi zvláštne to znie, ale čo už.
Nakoľko preferujem naughty, rozhodla som sa pre alkohol... veľa alkoholu :) Rum a vaječný likér. Čo je vianočnejšie?
Budeme potrebovať:
3 vajcia
400 g (2 šálky) cukru
190 ml (3/4 šálky) vaječného likéru
1 čj vanilkového extraktu
250 ml (1 šálka) rastlinného oleja
405 g (3 šálky) polohrubej múky
1 čj soli
1 čj prášku do pečiva (PDP)
1/2 čj sódy bikarbóny
1 čj muškátového oriešku
1 čj škorice
3 PL rumu
POSTUP:
1. Pripravíme si všetky suroviny dopredu, aby mali izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 200°C. Maslom vymastíme formu na bábovku, ktorú následne vysypeme kokosom alebo múkou.
2. V osobitnej miske zmiešame múku, soľ, PDP a sódu bikarbónu. Odložíme nabok.
3. Mixérom vyšľaháme cukor a vajcia, pridáme olej a vanilkový etrkt. Nakoniec po dvoch častiach an striedačku pridávame vaječný likér a múčnu zmes. 2/3 zmesy vylejeme do formy. Do zvyšku pridáme škoricu, muškátový oriešok, kakao a rum - vymiešame a následne vylejeme do "žltej" zmesi. Môžeme opačným koncom lyžice mierne "premiešať" cesto pre krajší efekt.
4. Pečieme 15 minút na 200°C. Následne znížime teplotu na 170°C a pečieme ďalších 30 - 40 minút. Keď je koláč upečený (resp. tak vyzerá), do stredu vpichneme vidličku alebo špajlu, a keď ju vytiahneme čistú, je koláč upečený. 5 minút chladíme vo forme, následne na vrch formy položíme tanier a opatrne s nejakou ochranou na ruky formu preklopíme a dúfame, že bábovka vypadne vcelku :)
5. Kto chce, môže rozpustiť na parou cca 75 g čokolády s 2 čj olej a týmto poliať bábovku.
Bábovka je vážne dobrá, ale nabudúce keď ju budem robiť, určite uberiem cukru - aspon o 1/4 menej.
Here are some other tasty recipes that you should try out:
Naughty & Nice Bundt Cakes:
Amaretto Almond Bundt Cake by I Bake He Shoots
Angel Food Bundt Cake with Cranberry Filling and Lemon Glaze by Taking On Magazines
Anise Bundt Cake by I Love Bundt Cakes
Bundtcake Especiado by La mejor manera de hacer…
Candy Cane Bundt by Cali’s Cuisine
Cherry Chocolate Bundt Cake by Basic N Delicious
Chocolate Gingerbread Bundt Cake by How to Philosophize with Cake
Christmas Fruitcake by Tea and Scones
Christmas Rose Bundt Cake by Living the Gourmet
Cranberry Spice Bundt Cake by Sew You Think You Can Cook
Eggnog Pound Cake by Palatable Pastime
Chocolate Gingerbread Bundts with Cream Cheese Frosting by I Camp In My Kitchen
Hot Buttered Rum Bundt by Food Lust People Love
Maple Pecan Cake by Jane’s Adventures in Dinner
Naughty and Nice Kahlua Gingerbread Bundt Cake by A Day in the Life on the Farm
Old Fashioned Marble Cake Bundt by Brooklyn Homemaker
Peppermint Candy Cane Bundt Cake by The Freshman Cook
Rum & Eggnog Bundt Cake by Liv for Cake
Spiced Fruitcake by Magnolia Days
Spiced Ginger Bundt Cake with Caramel Brandy Sauce by All That’s Left Are The Crumbs
Spiced Rum Eggnog Bundt Cake by Making Miracles
Sugar, Spice, and Everything Nice Cake by Eat, Drink, Be Mighty
Super Naughty Chocolate Whiskey Bacon Jam Bundt Cake by Faith, Hope, Love, & Luck Survive Despite A Whiskered Accomplice
#BundtBakers is a group of Bundt loving bakers who get together once a month to bake Bundts with a common ingredient or theme. You can see all our of lovely Bundts by following our Pinterest board. We take turns hosting each month and choosing the theme/ingredient.
Updated links for all of our past events and more information about BundtBakers, can be found on our home page.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára