Arašidové maslo... moja láska... alebo teda jedna z vecí, pri pomyslení na ktoré sa mi v hlave začne prehrávať tento song – a to
ho ani nemám nejak extra rada (myslím ten song). A preto každý, čo len trošku
na pohľad schopný recept obsahujúci arašidové maslo, dávam do priečinka „Vyskúšať“.
Ako napríklad aj recept na nasledujúce sušienky. Tie navyše obsahujú ďalšiu moju obľúbenú ingredienciu –
cícer. Ja viem, znie to divne – cícer do sušienok? A čo príde nabudúce?
Fazuľa do brownies? Ale vážne, recept je natoľko jednoduchý, že ak aj máte o ňom akékoľvek pochybnosti, nič nestratíte, ak ho vyskúšate. Treťou
a poslednou ingredienciou je med/agávový/javorový sirup... A to je všetko.
Teda nie všetko – ešte konštatovanie, že vážne chutia veľmi dobre! UPDATE: Ako som len mohla zabudnúť –
čokoláda!!! Aj tá sem patrí.
...
Budeme potrebovať (recept je na cca 10 sušienok – kto chce viac,
zdvoj/troj/štvornásobí ingrediencie):
160 g (mäkkého) cíceru (cca 80
g sušeného cíceru)
100 g arašidového masla
2 PL medu/agávového/javorového sirupu (kto to chce mať
vegan).
cca 30 g nasekanej čokolády
POSTUP:
1. Pripravíme si cícer – buď otvoríme plechovku (ľahšia
možnosť), alebo (pre puristov) ideálne 24 hod. pred pečením začneme sušený
cícer namáčať vo vode s kvapkou citróna, vodu cca 3krát vymeníme.. Ak je
cícer stále tvrdý, uvaríme ho do zmäknutia. Dôkladne vysušíme.
2. Predhrejeme si rúru na 160°C/. Na plech dáme papier na
pečenie. Nasekáme čokoládu.
3. Sekáčikom/vo foodprocesore rozmixujeme cícer až na prach
na jemnú hmotu. Následne do nej pridáme arašidové maslo/agávový/javorový sirup.
A opäť spracujeme foodprocesorom (ideálne je hmotu rozdeliť na polovicu a tak
spracovávať). V nádobke môže (a asi aj bude) „cesto“ vyzerať ako nespojená
prášková hmota. Zdanie klame. Pridajte nasekanú čokoládu a rukami cesto
spracujte. Tu sa vám už pekne spojí a zistíte, že je mierne mastné a pekne
sa odlepuje od rúk. Vypracujeme guličky, tie dáme na plech a jemne ich
lyžičkou/vidličkou roztlačíme do placiek.
4. Pečieme 20 min. na 160°C. Pre istotu sušienky
kontrolujeme. Po dopečení ich odporúčam ešte cca 5 min. nechať vo vypnutej chladnúcej
rúre (pre extra chrumkavosť). Chladíme na mriežke.
...
Sušienky chutia (prekvapujúco) veľmi arašidovo. Pripomínajú
mi niečo z detstva, ale ani za svet si neviem spomenúť čo. A sú vážne
veľmi chutné...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára