A opäť, ako sa už u mňa stáva zvykom, Urobiť tento koláč je super easy a trvá to asi 20 minút (bez pečenia), len si dajte pozor, keď budete robiť citrónový krém - ale k tomu sa dostaneme,
Budeme potrebovať:
Základ/cesto:
75 g (3 PL) kokosového oleja
200 g (2 šálky) strúhaného kokosu
100 g (1 šálka) pomletých mandlí (originál recept hovorí o mandľovej múke)
3 PL medu
2 bielka (žĺtka použijeme na krém)
štipka soli
Krém:
3 celé vajcia + 2 zvyšné žĺtka
6 PL medu
35 g (1/3 šálky)
80 ml (1/3 šálky) citrónovej šťavy (cca z 2 citrónov) + 1 čl. citrónovej kôry
Recipe in English
POSTUP:
1. Rúru predhrejeme na 175°C a pripravíme si plech (30×20 cm).
2. Na panvici roztopíme kokosoví olej, pridáme med a miešame, kým sa med nerozpustí. Nakoniec pridáme ostatné suroviny a premiešame. Zmes preložíme na plech/formu a poriadne zatlačíme. Dáme piecť na 10-12 minút.
3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. Najskôr mixérom vymixujeme všetky vajcia. Mixujte aspoň 4 minúty (kamarátka recept skúšala a vravela, že z krému bola poleva (veeeeľmi voľná parafráza, čiže skutočne odporúčam vajíčka poriadne vymixovať)Potom pridajte ostatné ingrediencie na krém a mixujte ďalšie 2 minúty.
4. Vyberte z rúry kokosové cesto, naleje naň krém a nechajte piecť ďalších 15-20 min., kým okraje nie sú mierne hnedé a stred koláča je už pevný. Ja som to trošku s tým pečením prehnala :(
V každom prípade je tento koláčik veľmi príjemne prekvapil. Recept je z tejto skvelej stránky: The Green Kitchen Stories
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára