K tomuto receptu popravde nemám veľmi čo povedať. V prvom rade je plný čokolády (brownies a plné čokolády? Kto by to bol povedal). V druhom rade pre special "kick" tento recept obsahuje aj kokos. A v treťom rade je tento recept overený skvelým americkým bloggerom, Davidom Lebovitzom, čo je pre mňa záruka toho, že koláč bude freaking awesome. Hm, v ďalšom rade (pri akom som teraz čísle? A vraj nemám, čo povedať), z týchto brownies boli nadšení všetci, ktorí ich ochutnali, a v poslednom rade, je to idiot-resistance (odolný proti idiotizmu???) recept, čiže fakt, na tomto nemáte čo pokaziť.
* * *
Budeme potrebovať:Rozpis je pre formu 22x22 cm.
200g čokolády (ja som použila 53% horkú, ak by ste použili klasickú mliečnu (cca 32%), odporúčam dať trochu menej cukru... cca - 20 g)
60 ml (1/4 šálky) vody alebo kávy
115g masla
150g (3/4 šálky) (hnedého) cukru
2 PL hladkej múky
4 vajcia
2 PL strúhaného kokosu
65g (1/3 šálky) čokoládových kúskov
Recipe in English
POSTUP:
2. Na mierny oheň položíme hrniec, panvicu s hrubším dnom (proste niečo, o čom viete, že sa vám v tom nezvyknú pripaľovať veci). Do hrnca vlejeme vodu/kávu, na kocky nasekané zmäknuté maslo a nalámanú čokoládu. Necháme rozpustiť sa neustáleho miešania.
TIP: Ak chcete zvýrazniť chuť čokolády, pridajte do receptu trochu vanilkovej esencie alebo instatnú kávu.
3. Keď je maslo s čokoládou rozpustené, zmes odstavíme a prisypeme cukor. Miešame. Potom po jednom vajíčku zamiešavame vajcia. Potom vmiešame múku. A nakoniec primiešame kokos s kúskami nalámanej čokolády.
4. Zmes vlejeme do formy a necháme piecť cca 25-30 min. na 180°C.
Úprimne nie som veľmi dobrá, čo sa týka odhadnutia toho, kedy sú tieto zvláštne typy koláčov, ktoré majú byť ako keby nedopečené, hotové, ale tento koláč mal vždy správnu konzistenciu. Ako vravím, tu niet čo pokaziť.
* * *
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára