- 250 g hladkej múky (1 2/3 šálky) - ja som použila zmes hladkej a polohrubej múky pomer 1:1
- 175 g (1 šálka bez dvoch PL lyžíc) hnedého či kryštálového cukru
- 250 ml (1 šálka) mlieka
- 1 vajce
- 90 ml (trošku menej ako 1/3 šálky) oleja
- 2 čl prášku do pečiva (PDP)
- 1/2 čl sódy bakrbóny
- 1/8 čl soli
-1 vanilkový cukor/lyžička vanilkového extraktu
- 1/8 čl soli
-1 vanilkový cukor/lyžička vanilkového extraktu
- 2 PL kakao
- minimálne 100 g čokoládových kúskov
Recipe in English
Z týchto surovín vám vyjde 12 - 14 muffinov.
Recipe in English
Z týchto surovín vám vyjde 12 - 14 muffinov.
Ponúknite sa... |
***
1. Pripravíme si všetky suroviny vopred, čím dosiahneme, že budú mať rovnakú izbovú teplotu (vajcia vybrať min 1 hodinu pred pečením). Predhrejeme rúru na 220°C, nájdeme plech na muffiny (kto chce, vyloží si ho košíčkami).
2. Zmiešame vajíčko, cukor, mlieko, olej a vanilku.
3. V druhej miske zmiešame múku, soľ, kakao, kúsky čokolády, sódu bikarónu a PDP.
4. Obe hmoty varechou jemne zmiešame... NEMIEŠAŤ príliš, len aby sa spojili ingrediencie (NEMIXOVAŤ mixérom). Cesto nemá byť jemné, či bez akýchkoľvek hrudiek. Pri zdvihnutí varešky, by malo odpadávať, nie sa "liať".
5. Hmotu (pozor, bude DOSŤ riedka, nezľaknúť sa) rozdeľte do 12 - 14 košíčkov (cca do 2/3 košíčka), pečte 5 minút na 220°C, potom znížte teplotu na 200°C, pečte 5 minút a nakoniec znižte teplotu na 180°C a pečte ďalších 10 minút - týmto hrajkaním s teplotou dosiahnete, že Vám muffiny na začiatku pekne vyskočia.
***
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára