22 decembra 2014

Zebra rezy

Nedávno som našla staručký zošitok, kam som si asi ako 15 ročná začala spisovať recepty. Listujúc som narazila na túto podľa mňa slovenskú klasiku. Ak máte radi kombináciu kokos - čokoláda, ktorá je osladená tak, že vám cukor pomaly lezie z uší, tento recept určite vyskúšajte.

Budeme potrebovať:
1 plechovka Salka
250 g práškového cukru
250 strúhaného kokosu (ja som mala len 150 g, tak som použila 100 pomletých mandlí)
170 g čokolády 

POSTUP:
1. Menšiu formu (cca 20 cm x 20cm) vystelieme alobalom a potravinárskou fóliou. Roztopíme čokoládu. Rozdelíme ju na 2 časti, jedna by mala mať približne 100 g, druhá (logicky) približne 70 g.
2. Zmiešame salko, cukor a kokos. Odoberieme približne 1/3 hmoty, do ktorej  zamiešame 100g čokolády.
3. Do menšej formy vložíme 1/3 kokosovej zmesi bez čokolády, na to dáme čokoládovokokosovú vrstvu. A opäť nasleduje kokosová vrstva bez čokolády. Celý náš výtvor polejeme čokoládou. 
4. Necháme cca 1 hodinku chladnúť, následne celý výtvor dáme do chladničky odstáť aspoň na 4 hodiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára